Biografi Jolanta Pettersson

Konstnär och Landskapsmålare:

Jolanta är en begåvad konstnär som har utforskat konstens värld med passion och mångsidighet. Med en förkärlek för akvarell- och oljemålning har hon skapat en imponerande samling av konstverk, med särskild fokus på målande av landskap.

Hennes kärlek till konsten blomstrade först år 2014, när hon gjorde sin debututställning i Mölle. Sedan dess har hennes konstnärliga resa varit en resa av ständig utforskning och skapande.

Jolanta har haft flera betydelsefulla utställningar som har visat upp hennes talang och kreativitet:

  • År 2014 höll hon sin första utställning i Mölle, där hon för första gången delade med sig av sina konstverk till världen.
  • År 2015 fick hennes konstliv en ny dimension när hon presenterade sina verk på Klippans Konsthall under julutställningen, vilket gjorde hennes konst till en del av julens festligheter.
  • År 2016 deltog hon i Helsingborgs Dagblads ”Vår” utställning, där hennes konst säkerligen lyfte fram vårens skönhet och färg.
  • Samma år hade hon en utställning på Galleri SolLång, vilket gav henne möjlighet att visa upp sina mångsidiga konstnärliga förmågor.
  • År 2020 var det dags för en utställning i Tyringe Konsthall, vilket var ett bevis på hennes fortsatta konstnärliga framsteg.
  • Utöver dessa offentliga utställningar har Jolanta även öppnat sin ateljé i Övarp för att välkomna konstälskare och besökare att uppleva hennes konst på plats.

Jolantas konst är en resa genom landskapets skönhet och konstens rika värld. Hennes passion för akvarell- och oljemålning har gett liv åt många fantastiska verk som berikar betraktarens sinnen och inspirerar till uppskattning av naturens och konstens underverk.